Rádió

</COMMENT> No J2SE plugin support.

Címkék

2 bit pie (1) 30y (1) 90s (4) acid (2) afro (1) ajánló (27) akkezdet (1) album (10) állami (1) aludnifogtál (1) amy winehouse (1) anima (3) anima sound system (2) anorganik (1) balaton sound (5) balkan fanatik (1) bárány attila (1) beat dis (1) berger dalma (2) best of 2008 (1) beszámoló (2) big weekend (1) billboard (1) bobafett (1) bobakrome (1) bokros (1) budabeats (3) cadik (1) carbonfools (1) casio samples (1) chameleon records (2) chemical brotheres (1) che guevara (1) cikk (1) cinematour (1) colorstar (1) crystal method (2) damian marley (2) dance (1) deutsch gábor (2) dj bootsie (1) dj cadik (1) dj krust (1) dj szövetség (1) donwtempo (1) drog (1) drumandbass (2) dr dre (1) dub (6) dubstep (1) dub pistols (1) electronic (5) electronikus (1) elektronic (1) elektronikus (62) eleltronikus (1) emi (1) eminem (1) esclin syndo (4) etno (1) fájlcsere (1) fatboy slim (1) fesztivál (9) film (1) fluke (2) fluor filigran (1) folk (2) folkfree (2) forradalom (3) fourty main (1) franz ferdinand (1) funk (1) fu rakk (1) gelka (1) goldie (1) goulasch exotica (3) hangszer (1) hellókarácsony (1) hiphop (19) house (1) iam (1) indie (1) industrial (1) ingyenkoncert (1) ingyenzene (17) interjú (6) internet (1) invaders must die (8) jazz (3) jazzékiel (1) jogdíj (1) judie jay (1) jungle (1) kerekes band (1) kft (1) knaan (1) koncert (14) koncertajánló (1) könyv (1) krachtek elektronik (1) kritika (8) kult (5) kultúra (1) k naan (2) laika revans (1) latin (1) leállás (1) lee scratch perry (1) leftfield (1) lemez (7) lemezajánló (1) lemezjánló (1) letöltés (10) live (6) madonna (1) magashegyi underground (1) magyaros (1) manu chao (1) marcell (1) marcus may (1) massive attack (2) matisyahu (1) mc zeek (1) meat beat manifesto (1) meglepetés (1) membran (1) metalheadz (1) metallica (1) milli chab (1) mitsoura (1) moby (1) mr2 petőfi (1) ms dynamite (1) napi zene (2) népzene (2) netlab (1) netlabel (1) new order (1) nyers (1) omen (2) orbital (4) örömhír (1) ősmagyar (1) p2p (1) pankkk (1) pannonia fesztivál (2) pen (1) pen2009 (1) péterfy bori (1) planet55 (1) pluto project (1) pop (4) portishead (5) pozitív (1) prodigy (17) radiohead (2) realistic crew (4) reggae (4) remix (3) rock (10) roland (1) roma (1) röyksopp (1) run (1) saul williams (1) savages (1) sena (1) singas project (1) soundpill (2) steve (1) suhancos (3) sziget (2) sziget2009 (1) szórakozás (1) take me to the hospital (1) tape underground (3) tb303 (1) techno (2) the (1) the avalanches (1) third (1) transglobal underground (1) trentemoller (1) tricky (2) trinitys breakfast (1) triphop (17) troubadour (1) turné (3) turul (1) u2 (2) underworld (1) válogatás (1) varga zsuzsa (1) vélemény (1) videó (8) világzene (4) wacuumairs (2) windows (1) with (1) wolves (1) zagar (2) zenajánló (1) zene (95) zene.hu (1) zeneajánló (39) zeneipar (5) zeneletöltés (3) zenemajom (1) Címkefelhő

nagyM blog

dub, hiphop, dnb, breakbeat, triphop, jazz, chill, világzene, reggae és lehetőleg minél több ingyenzene

Zene.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

Take me

prod_take_me.jpg

Sziget'08 képek

kommentek

zene

zenehulogo.jpg

2008.01.23. 17:28 nagyM

Már tölthetőek az új Anima lemezek - de hogyan??!!

Címkék: windows zene ajánló live remix letöltés koncert elektronikus anima sound system zeneajánló ingyenzene anima

Január 23-ától ingyenesen elérhető 2 új Anima lemez. Az egyik remixeket tartalmaz, a másik pedig az egyik fellépésük anyagát, vagyis koncertlemez a javából! Ezekről már írtam, ha valakit érdekel részeltesebben: olvasson vissza. Amiről viszont a mai poszt szól az az, hogy hogyan lehet ezeket megszerezni. No, nem annyi, hogy felmegyünk az Anima oldalára és letöltjük. Nem, ez annál sokkal "exkluzívabb".

Alapból nagy respekt, amiért Priegerék ezt a fajta terjesztési módszert választották, mármint, hogy ingyen, tokkal-vonóval. De! A lemezeket (eddig így tudom, remélem nincs igazam) csak a T-online zeneáruházból lehet letölteni. Ami ugye egyből feltételez egy laza regisztrációt. Ok, ennyit még meg lehet tenni.

Meg is tettem: beregisztráltam egy rendszerbe, ahonnan pénzért lehet zenét letölteni "legálisan". Már azon is meglepődtem, hogy alapból nem is lehet egyszerre letölteni a lemezt, hanem csak számonként (azt is csak úgy, hogy egyszerre 2 dalt töltök). Egyébként a borítot már le sem tudtam szedni, pedig az is járna a cucchoz (egészen pontosan csak ilyen 120X120-ba lehetett megszerezni, az meg kicsi). Mivel fenntartom a jogot, hogy balfasz legyek, lehetséges, hogy figyelmetlenség miatt nem jutottam a borítóhoz.

A lényeg viszont most jön: amikor a vinyón figyel már az egész live, be akarom dobni az iTunesba, hogy hallgassam és ekkor fedezem fel: nem mp3-ban van, hanem kibaszott wma-ban (windóz média audió). Namármost kérdem én: miért?

Állítólag van egy elég elterjedt, szabványos, az egész világ által használt formátum, amit MP3-nak hívnak. Azzal mi a baj? Az egy szar? Vagy a kibaszott médiapléjjer nem ismeri fel? Gondolom azért van wma-ban, hogy szuperkompatibilis legyen a médiapléjjerrel. De akkor is, miért nem lehet választani az mp3-t? Ráadásul a wma szar (technikailag nem tudom sajnos megindokolni, de a kicsi Steve Jobs azt suttogja a fejembe, hogy az).

Szóval ennyi: egyél windózmédiaaudiót! Igaz, nem olvastam el a felhasználási feltételeket, dögöljek meg ezért, de az vesse rám az első követ, aki valaha legalább egy felhasználási alapelvet-feltételt-akármit elolvasott.

Ez most akkor azt jelenti, hogy az Anima lemezek csak ebbe az elbaszott formátumban lesznek hozzáférhetőek? Mert ha igen, akkor könyörgöm Priegeréknek, hogy tegyék már fel egy normális torrent oldalra mp3-ban!!!! Előre is köszönöm!

A T-online-nak meg üzenem, hogy kenjék hajukra a supportjukat, és remélem a kutya sem használja az áruházukat! File-sharing and free music is the future!!!

Felhasználási feltételeket a T-online zeneáruházában:

"A felhasználó a Szolgáltatás igénybe vételét megelőzően először installálja a Microsoft Corporation Windows Media Player 7 Series programot vagy annak továbbfejlesztett verzióját ( bizonyos esetekben legalább Microsoft Corporation Windows Media™ Player 9 Series program lehet szükséges). A zenefájlok tömörítésére és kibontására szolgáló ("kodek") szoftvert is installálnia kell. Jelenleg az egyedüli jóváhagyott kodek program a Microsoft Corporation Windows Media™ Audio version 7 vagy annak újabb változata."

Update: nem, nem én voltam a balfasz, a nagy T betű válaszolt a levelemre, amiből kiderült, hogy nem, a borítót sajnos nem lehet normális méretben letölteni. Mer' az ugyen nemjár hozzá.

A wma-val kacspolatban pedig kicsit tévedtem: nem a wma-val van baj, hanem azzal, hogy DRM-el ellátott zenékről van szó. Vagyis másolásvédelemmel ellátot wma-t az iTunes nem játszik le.

"A problémát az okozza, hogy az Apple és a Microsoft két különböző titkosítási szabványt használ. Az Apple az iTunes technológiát, míg a Microsoft a DRM technológiát. A kiadókkal történt egyeztetések következtében az Origo Zrt. a DRM technológia alkalmazásával valósította meg a Z2 szolgáltatását. A két titkosítási eljárás egymással nem kompatibilis, így a Machintos számítógéppel rendelkező felhasználók nem tudják igénybe venni a Zeneáruház szolgáltatásait." - nagy T betű.

Köszönjük szépen, nagyszerű rendszer. Mi a fsznak egyáltalán másolásvédelem? Azt nem lehet kijátszani? Ráadásul ha már megvettem egy zenét, akkor miért nem csinálhatok vele azt, amit akarok. Pl miért nem másolgathatom oda és arra, ahova akarom?

Tanulság: aki ennél egyszerűbb és jobb megoldást akar, akkor ott a torrent, 'oszt jónapot!

4 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://nagym.blog.hu/api/trackback/id/tr10308904

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: vegyeskazetta 2008.02.11. 14:17:36

Magyar ingyenzenék: Anima Sound SystemAzért abban van valami vicces, ha a harcos antikapitalisták belengetett ingyenzenéje a magenta óriás webshopjába, DRM-mel védett WMA formátumban kerül fel. Jóízlésű ember ugye alapból nem hallgat olyan előadót,…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vegyeskazetta · http://vegyeskazetta.blog.hu 2008.01.25. 19:19:31

Azért vannak wma-ban a T-Online Zeneáruházban a számok, mert ezt a formátumot lehet licencelni.

Én inkább azon röhögök, hogy a nagyhangú antikapitalista-antiglobalista Prieger belengeti az ingyenlemezt á la Radiohead, és mégis a legnagyobb korporációkon (Magyar Telekom, Microsoft) keresztül terjeszti.

zsuzs@ · http://www.kvantumvilag.hu 2008.01.29. 00:09:18

Lol. Ez a vegyeskazetta komment a terjesztésről tényleg telibe talált:)

admc · http://zenekedv.blog.hu/ 2008.02.23. 21:02:48

Ez a Prieger srác néha tényleg elég vicces, de legalább jó kis zenét tud csinálni.
Egyébként nagyM, kösz hogy linkeltél!

Aztán, én használom a T-Online Zeneáruházat, nagyjából hasonló véleménnyel vagyok róla, mint Te, de wma formátumban nem vagyok hajlandó meghallgatni a megvett számokat. Elvből. :)

Hanem: veszek egy újraírható CD-t, Windows Media Playerrel kiírom rá, majd visszagrabbelem MP3-ba. Ezt javaslom Neked is.

zerus · http://soosto.freeblog.hu 2008.09.03. 16:24:23

most már az www.animasoundsystem.com -ról letölthető mp3-ban is
relax
süti beállítások módosítása