Rádió

</COMMENT> No J2SE plugin support.

Címkék

2 bit pie (1) 30y (1) 90s (4) acid (2) afro (1) ajánló (27) akkezdet (1) album (10) állami (1) aludnifogtál (1) amy winehouse (1) anima (3) anima sound system (2) anorganik (1) balaton sound (5) balkan fanatik (1) bárány attila (1) beat dis (1) berger dalma (2) best of 2008 (1) beszámoló (2) big weekend (1) billboard (1) bobafett (1) bobakrome (1) bokros (1) budabeats (3) cadik (1) carbonfools (1) casio samples (1) chameleon records (2) chemical brotheres (1) che guevara (1) cikk (1) cinematour (1) colorstar (1) crystal method (2) damian marley (2) dance (1) deutsch gábor (2) dj bootsie (1) dj cadik (1) dj krust (1) dj szövetség (1) donwtempo (1) drog (1) drumandbass (2) dr dre (1) dub (6) dubstep (1) dub pistols (1) electronic (5) electronikus (1) elektronic (1) elektronikus (62) eleltronikus (1) emi (1) eminem (1) esclin syndo (4) etno (1) fájlcsere (1) fatboy slim (1) fesztivál (9) film (1) fluke (2) fluor filigran (1) folk (2) folkfree (2) forradalom (3) fourty main (1) franz ferdinand (1) funk (1) fu rakk (1) gelka (1) goldie (1) goulasch exotica (3) hangszer (1) hellókarácsony (1) hiphop (19) house (1) iam (1) indie (1) industrial (1) ingyenkoncert (1) ingyenzene (17) interjú (6) internet (1) invaders must die (8) jazz (3) jazzékiel (1) jogdíj (1) judie jay (1) jungle (1) kerekes band (1) kft (1) knaan (1) koncert (14) koncertajánló (1) könyv (1) krachtek elektronik (1) kritika (8) kult (5) kultúra (1) k naan (2) laika revans (1) latin (1) leállás (1) lee scratch perry (1) leftfield (1) lemez (7) lemezajánló (1) lemezjánló (1) letöltés (10) live (6) madonna (1) magashegyi underground (1) magyaros (1) manu chao (1) marcell (1) marcus may (1) massive attack (2) matisyahu (1) mc zeek (1) meat beat manifesto (1) meglepetés (1) membran (1) metalheadz (1) metallica (1) milli chab (1) mitsoura (1) moby (1) mr2 petőfi (1) ms dynamite (1) napi zene (2) népzene (2) netlab (1) netlabel (1) new order (1) nyers (1) omen (2) orbital (4) örömhír (1) ősmagyar (1) p2p (1) pankkk (1) pannonia fesztivál (2) pen (1) pen2009 (1) péterfy bori (1) planet55 (1) pluto project (1) pop (4) portishead (5) pozitív (1) prodigy (17) radiohead (2) realistic crew (4) reggae (4) remix (3) rock (10) roland (1) roma (1) röyksopp (1) run (1) saul williams (1) savages (1) sena (1) singas project (1) soundpill (2) steve (1) suhancos (3) sziget (2) sziget2009 (1) szórakozás (1) take me to the hospital (1) tape underground (3) tb303 (1) techno (2) the (1) the avalanches (1) third (1) transglobal underground (1) trentemoller (1) tricky (2) trinitys breakfast (1) triphop (17) troubadour (1) turné (3) turul (1) u2 (2) underworld (1) válogatás (1) varga zsuzsa (1) vélemény (1) videó (8) világzene (4) wacuumairs (2) windows (1) with (1) wolves (1) zagar (2) zenajánló (1) zene (95) zene.hu (1) zeneajánló (39) zeneipar (5) zeneletöltés (3) zenemajom (1) Címkefelhő

nagyM blog

dub, hiphop, dnb, breakbeat, triphop, jazz, chill, világzene, reggae és lehetőleg minél több ingyenzene

Zene.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

Take me

prod_take_me.jpg

Sziget'08 képek

kommentek

zene

zenehulogo.jpg

2008.11.19. 17:00 nagyM

"Dalformába öntöttük magunkat" - Realistic Crew interjú

Címkék: zene interjú hiphop elektronikus zeneajánló realistic crew

A Realistic Crew egy pillanatra sem áll le: a csapat gőzerővel dolgozik új lemezén, hogy még decemberben a kezünkbe vehessük az anyagot. Mindemellett két filmhez is készítenek filmzenét és a koncertezéssel sem hagynak fel. Krizsóval, a csapat egyik alapítójával beszélgettünk.

- Nyáron játszottatok a leghíresebb brit fesztiválon, a Glastonbury-n. Hogyan sikerült a koncert? Milyen volt a hangulat és hogyan fogadta a zenéteket a - talán már mindent hallott - brit közönség?

- Glastonbury egy élmény volt, és most nem egy kelet-európai turista szempontjából, aki rácsodálkozik a nagy tradicionális brit fesztiválra, inkább zenekari szempontból. Természetesen pénz hiányában rockandroll hangulatban érkeztünk (kocsiban alvás, 48 óra buszozás stb.), ami azért kivett a zenekarból, de körülnézve a V.I.P. sátorhelyen, a zenecsatornákról ismert arcok is ott táboroztak.

A koncertről annyit, hogy zseniális szakemberek, általunk sosem tapasztalt sebességgel és figyelemmel készítették elő a produkciót, amitől mindenki megnyugodott és felszabadult. A sátorban kb. 80 ember lézengett az elején, ami a koncert végére úgy megnégyszereződött. Ováció, bugyidobálás stb. A viccet félretéve, volt őrjöngés is, és a lefurcsább az volt, hogy az olyan zenéket, amik abszolút nem táncolhatóak és nem egy rockfesztiválra valók, azokat ugyanúgy, vagy talán még jobban értékelték. Ebből a szempontból nagy hazatalálás volt.

- A külföldi sikerek után mennyire vesznek benenteket komolyan itthon? A Szigeten egy kicsi, napsütötte színpadocskán jutott nektek hely, délutáni időpontban, miközben simán megérdemelte volna a csapat mondjuk a Wan2-t, este...

- Nem igazán foglalkozat, nem kesergünk ezen. Pontosan tudjuk, hogy működnek itthon a dolgok, épp most nem lobbiztunk vagy haveroztunk eleget. A Sziget meg már nem az a sziget, ahol évekig egész héten kint voltunk, úgyhogy tökmindegy. Amúgy meg alapvető problémánk nincs ezzel, minden nagy klub hív minket játszani, a lemezbemutatónk pedig a trafó szinháztermében lesz, ami nem sok magyar zenekarnak adatik meg.

Talán még annyit a témáról, hogy ha itthon nem egy külföldi trendet követsz vagy esetleg mélyebb és nem feltétlenül vidám zenéket csinálsz, arra az a bevett válasz, hogy nem eladható. Számomra nem örök kérdés, hogy a média igényt szolgál vagy teremt. Botrány pédául, hogy mi lett egy év alatt az Mr2-ből. Vicc.

- Kb. pont egy évvel ezelőtt jött ki az Overcome. Most már van némi rálátásotok a dologra: összességében milyen volt a fogadtatása?

- A fogadtatása? Hát nehéz erről mit mondani. A sajtó általában nagyon szerette itthon és külföldön is, de személy szerint nekem az volt fontos, hogy eljutott olyan emberekhez, akik kaptak tőle valamit és ezt a tudtunkra is adták.

- Készül az új anyagotok. Mit tudhatunk meg róla? Egy Mancs interjúban azt nyilatkoztátok még tavasszal, hogy a következő koronggal más irányba akartok elmenni (dalforma, rövidebb számok...stb), nem szeretnétek ismételni önmagatokat. Az új Realistic Crew album ezek szerint merőben más lesz?

- Igen, és decemberben ki is jön. Merőben más lesz, nem fog szétfolyni és talán még dúdolni is lehet. Dalformába öntöttük magunkat, de érzelmi világában biztos hasonló lesz, viszont semmiképp sem fog szétfolyni mint az Overcome. Számok lesznek rajta, verse refrénnel, fura dalszerkezetekkel. 13 számból 12 vokális lesz. Azaz ének vagy- és szöveg.

- Mi lesz a címe és mikor jelenik meg pontosan? Lemezbemutatót és esetleg klipet is terveztek?

- A cím alakul és nagyon remélem december 15. Két kisfilm biztosan készül hozzá, nem is akármilyen. Lemezbemutató: Trafó, december 29., 21.00.

- Dalmán és Zeeken kívül is lesznek még énekesek, illetve MC-k a közreműködők között?

- Meglepetés. Pár dolog változik.

- Ha jól tudom, jelenleg két filmzenén is dolgoztok, az első nagy sikeretek is egy filmhez köthető. Ennyire bejött a filmzene-készítés vagy a zenétek passzol ennyire a mozgóképhez?

- Igen, egy svájci magyar koprodukció, a Pinprick/Tűszúrás az egyik, ami már 85%-ban kész is van, a másik az Adás, amit most kezdünk, reméljük a Szemlén mindkettő látható lesz. A filmzene-készítést sokat tanultuk és tanuljuk, egész más zenét csinálunk a filmekhez, mint a sajátunk, bár biztosan van átfedés a kettő között.

- A filmzenék is megjelennek lemezen? Ha igen, akkor csak itthon?

- Nem keverjük össze a dolgokat. Ahogy most látom, megint nem olyan anyag (filmzene) fog készülni, ami megállna a lábán önálló produkcióként.

- Szó volt arról, hogy idén ősszel turnéztok egyet itthon a Cinetour-os mozis, akkezdet phiai-s produkcióval. Ez most tavaszra tolódott?

- Igen, kicsit elcsúszott, de tavasszal már 100%, hogy megvalósul. Készülünk arra is...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nagym.blog.hu/api/trackback/id/tr44773521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rc 2008.12.01. 05:04:01

Sorry, félrebeszéltünk, dec 28 a trafós koncert és csak lemezelőzetes, mert csak február elején jelenik meg azúj!
sorry:
realistic
süti beállítások módosítása