Rádió

</COMMENT> No J2SE plugin support.

Címkék

2 bit pie (1) 30y (1) 90s (4) acid (2) afro (1) ajánló (27) akkezdet (1) album (10) állami (1) aludnifogtál (1) amy winehouse (1) anima (3) anima sound system (2) anorganik (1) balaton sound (5) balkan fanatik (1) bárány attila (1) beat dis (1) berger dalma (2) best of 2008 (1) beszámoló (2) big weekend (1) billboard (1) bobafett (1) bobakrome (1) bokros (1) budabeats (3) cadik (1) carbonfools (1) casio samples (1) chameleon records (2) chemical brotheres (1) che guevara (1) cikk (1) cinematour (1) colorstar (1) crystal method (2) damian marley (2) dance (1) deutsch gábor (2) dj bootsie (1) dj cadik (1) dj krust (1) dj szövetség (1) donwtempo (1) drog (1) drumandbass (2) dr dre (1) dub (6) dubstep (1) dub pistols (1) electronic (5) electronikus (1) elektronic (1) elektronikus (62) eleltronikus (1) emi (1) eminem (1) esclin syndo (4) etno (1) fájlcsere (1) fatboy slim (1) fesztivál (9) film (1) fluke (2) fluor filigran (1) folk (2) folkfree (2) forradalom (3) fourty main (1) franz ferdinand (1) funk (1) fu rakk (1) gelka (1) goldie (1) goulasch exotica (3) hangszer (1) hellókarácsony (1) hiphop (19) house (1) iam (1) indie (1) industrial (1) ingyenkoncert (1) ingyenzene (17) interjú (6) internet (1) invaders must die (8) jazz (3) jazzékiel (1) jogdíj (1) judie jay (1) jungle (1) kerekes band (1) kft (1) knaan (1) koncert (14) koncertajánló (1) könyv (1) krachtek elektronik (1) kritika (8) kult (5) kultúra (1) k naan (2) laika revans (1) latin (1) leállás (1) lee scratch perry (1) leftfield (1) lemez (7) lemezajánló (1) lemezjánló (1) letöltés (10) live (6) madonna (1) magashegyi underground (1) magyaros (1) manu chao (1) marcell (1) marcus may (1) massive attack (2) matisyahu (1) mc zeek (1) meat beat manifesto (1) meglepetés (1) membran (1) metalheadz (1) metallica (1) milli chab (1) mitsoura (1) moby (1) mr2 petőfi (1) ms dynamite (1) napi zene (2) népzene (2) netlab (1) netlabel (1) new order (1) nyers (1) omen (2) orbital (4) örömhír (1) ősmagyar (1) p2p (1) pankkk (1) pannonia fesztivál (2) pen (1) pen2009 (1) péterfy bori (1) planet55 (1) pluto project (1) pop (4) portishead (5) pozitív (1) prodigy (17) radiohead (2) realistic crew (4) reggae (4) remix (3) rock (10) roland (1) roma (1) röyksopp (1) run (1) saul williams (1) savages (1) sena (1) singas project (1) soundpill (2) steve (1) suhancos (3) sziget (2) sziget2009 (1) szórakozás (1) take me to the hospital (1) tape underground (3) tb303 (1) techno (2) the (1) the avalanches (1) third (1) transglobal underground (1) trentemoller (1) tricky (2) trinitys breakfast (1) triphop (17) troubadour (1) turné (3) turul (1) u2 (2) underworld (1) válogatás (1) varga zsuzsa (1) vélemény (1) videó (8) világzene (4) wacuumairs (2) windows (1) with (1) wolves (1) zagar (2) zenajánló (1) zene (95) zene.hu (1) zeneajánló (39) zeneipar (5) zeneletöltés (3) zenemajom (1) Címkefelhő

nagyM blog

dub, hiphop, dnb, breakbeat, triphop, jazz, chill, világzene, reggae és lehetőleg minél több ingyenzene

Zene.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

Take me

prod_take_me.jpg

Sziget'08 képek

kommentek

zene

zenehulogo.jpg

2009.03.12. 15:30 nagyM

Az 5 legjobb Prodigy klip

Címkék: zene videó elektronikus zeneajánló prodigy

Bőséges a termés: a Prodigy az elmúlt 18 év alatt rengeteg slágert gyártott, a sikerükben azonban fontos szerep jutott klipeknek is. Jöjjön az 5 legjobb Prodigy videó - szerinteM.

1. Smack My Bitch up (Jonas Åkerlund - 1997)

A csapat legnagyobb port kavart videója, az E/1-es nézőpontból felvett klipet az MTV a késő esti műsorsávba száműzte, néhány televízió pedig abszolút nem is játszotta. Nemcsak a látvány, hanem már a cím (és a dalban hagmintaként használt “Smack my bitch up”, ami eredetileg az Ultramagnetic MCs Give the Drummer Some című számából származtatható) is kivágta a biztosítokot sokaknál (főleg az USA-ban).

Annak ellenére, hogy ezt a videót - a hosszas közös munka ellenére - éppen nem Walter Stern rendezte, hanem egy svéd rendező, bizonyos Jonas Åkerlund, szerintünk a legjobb Prodigy klip (több kategóriában is jelölték például az MTV Video Music Awards-on).

2. No Good (Walter Stern - 1994)

A videó - ellentétben a Prodigy-ra addig jellemző színes, gyorsan vágott sablonos klipekkel - igazi remekmű lett, mivel addig nem látott, lassított felvételeket illesztett a gyors tánczenére. Ezzel is érzékeltetve a csapat elszakadását az addigi imidzsüktől.

A csapattagok nézőpontjából normál tempóban peregnek az események, míg őket lassítva mutatja a kamera, mint egy westernben, amikor a főszereplők megérkeznek a helyszínre. Az első Walter Sternnel közös munkájuk.

3. Breathe (Walter Stern - 1996)

A Breathe-et sokan Walter Stern legjobb munkájának tartják. A rendező elmondása szerint az alap koncepció az volt, hogy minél több állati utalás legyen benne (a falból kinövő disznószőr, a bőrszerű, lélegző falak, mintha egy állat belsejében lennénk) és hogy a tagok eltérő személyiségét kihangsúlyozzák (ezt a négy különböző szoba tükrözi). A vöröses-barnás tónusokkal, az egymásba lyukadt szobákkal, az undorító állatokkal és a démonikus emberfigurákkal operáló videó igazi mestermunka.

4. Firestarter (Walter Stern - 1996)

Néhány csatorna ezen a klipen is aggódott (sok helyen csak este mehetett, mivel állítólag ijesztő), de az MTV nagyon ráharapott: agyba-főbe játszották és a sajátos képi világának köszönhetően igazán kultikus videóvá vált.

A klip megszületésének körülményei is érdekesek, hiszen először nem Sternt kérték fel a forgatásra. Az első változatról csak annyit tudni, hogy egy szeméttelepen törtek-zúztak benne a csapat tagjai. A kész anyag azonban nem tetszett Liamnek, ezért kérték meg a már jól bevált rendezőt, hogy rakjon össze egy jobb anyagot. Ekkor ugrott be Sternnek a helyszín (London egy régi, elhagyatott földalatti vonala - Aldwych), amit eredetileg egy másik zenekarnak a klipjéhez nézett ki. Ide levonultak és három nap alatt összedobták a Firestarter mindenki által ismert videóját.

A Firestarter, mint az első - és eddig egyetlen - fekete-fehér klipjük több szempontból is mérföldkő a csapat életében: ez volt az első alkalom, hogy Keith szöveget kapott (és nem az MC, Maxim Reality hangját hallhatjuk) és ekkor vált a csapat arcává a középen és oldalt leborotvált hajú, őrült tekintetű egykori táncos.

5. Poison (Walter Stern - 1995)

A Poison nemcsak zeneileg, hanem képileg is már egy egészen más irányt képviselt. A sötét, visszataszító környezetben (talán egy pincében?) forgatott klip szintén csak cenzúrázva mehetett le a televíziókban (bizonyos részeket ki kellett takarni). A szám lényegét tökéletesen visszaadják a gyors vágások (melyeket néhol a lassított felvételek ellensúlyoznak), a villogó fények és rengeteg trutymó, ami valószínűleg maga a méreg. Imádom.

+ 1. Baby's got a Temper (Traktor - 2002)

Annak ellenére, hogy a számot nagyon leasjnálták, szerintem igazából nincs semmi gond vele, sőt még a klip sem sikerült rosszra. A rendezést a Traktor nevű svéd csapatra bízták, a sztoria pedig Liam egyik álmán alapszik.

A videó elején egyébként egy Skoda személygépkocsinak látszó tárgyat figyelhetünk meg, ezzel érkezik meg a helyszínre a három főszereplő, akik miután a Prodigy tagjaivá maszkírozták magukat, a Baby’s Got a Temper ütemeivel próbálják meg a jelenlévő teheneket tejadásra ösztökélni, miközben bikinis lányok fejik őket (mármint a teheneket). Érdekes klip, érdemes megnézni

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagym.blog.hu/api/trackback/id/tr77998065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása